KAKELUGNENS FÖRDELAR

Kakelugnen är i många avseenden en exceptionell produkt. Den fördel som få andra eldstäder kan matcha är den jämna och långsamma värmeavgivningen som skapar ett så behagligt inomhusklimat.

I jämförelse med andra eldstäder har en kakelugn en rad fördelar, där en av de främsta är den jämna och behagliga värmeavgivningen. Kakelugnen avger i snitt 2,5 kW per timme vilket uppfattas som behagligt. En kakelugn är tung och det är den stora massan som via rökgaskanalerna ackumulerar värmen från elden samt rökgaserna för att sedan långsamt avge den till omgivningen.

En traditionell braskamin avger cirka 5-7 kW när den är som varmast och den svalnar lika snabbt som elden slocknar. Denna kraftiga temperatursvängning, som vi kallar bastueffekt, upplevs ofta som obehaglig och brukar sluta med vädring.

I nya energismarta hus upplevs denna skillnad ännu mer påtagligt och därför är kakelugnen ett utmärkt alternativ för dem som vill kombinera trivseln från eldens flamma och ett behagligt inomhusklimat.

En kakelugn från Gabriel har också en svårslagen verkningsgrad uppmätt till hela 92,4% vilket få produkter på marknaden kan matcha. Det innebär att man tar tillvara på mer än 9/10 av den tillförda energin från veden.

Vid strömavbrott kan en kakelugn med dess egenskaper finnas som en backup till fastighetens primära värmesystem. Med tanke på dagens energipriser sänker också kakelugnen uppvärmningskostnaderna.

FATTA ETT BESLUT IDAG SOM SKAPAR GLÄDJE I GENERATIONER

Kakelugnen har många fördelar som på olika sätt kommer förgylla tillvaron i hemmen där de står

Trygghet – håller bostaden varm, ljus och trivsam vid händelse av bortfall av andra energikällor som el och fjärrvärme.

Ekonomi – en investering som enligt mäklarstatistiken höjer värdet på bostaden samtidigt som den vid användning sänker kostnaden för uppvärmning.

Tidlös – en kvalitativ produkt med tidlös design som kommer finnas och användas i generationer.

Dekorativ – är lika mycket en vacker möbel som en värmekälla. Ett kulturarv värt att vårda.

Verkningsgrad – en uppmätt verkningsgrad på 92,4% är det väldigt få som överträffar.

Låga emissioner – med en modern eldstadskassett och de långa rökgaskanalerna uppnår en kakelugn från Gabriel låga utsläppsnivåer. Vi uppfyller med enkelhet både svenska och internationella krav.